AllSynergy

Vastustajasta kannattajaksi - äänestin Perussuomalaisia

Ilmoitusluontoisena asiana äänestin ensimmäistä kertaa Perussuomalaisia. About kymmenisen vuotta sitten olin sen verran puolueen vastustaja että Puheenvuoron Ritalakin kalpenisi.

Mikäli kommenttejani on viime vuosina katsonut sen ei kai pitäisi tulla liian suurena yllätyksenä. Kannatan hyvin vapaata sananvapautta... ja kaikki muut puolueet haluavat vain pahentaa tätä hulluutta :
https://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1199,h_1227,f_auto,fl_lossy,q_...
Kaikki muut paitsi persut. Kiva että jätitte noin paljon valinnanvaraa... Moni muu on sananvapausasioista kanssani samaa mieltä eli teitte saman heillekin. Toki uskon että useimmilla tarkoitusperät ovat hyvät, mutta pahoin pelkään että toteutuksesta tulee pahaa. Saatte itsekin katua sananvapauden rajoittamista on oma epäilykseni.. Joku Johanna Vehkoon tapaus on vain pikkujuttu verrattuna mitä on tulossa itse kullekin tällä hulluudella.
+++++
Perussuomalaisten ilmastopolitiikka on loogisin. Suomi on tehnyt lähes kaikkia eniten jo nyt, turha syyllistäminen ja valheellinen moraalisaarnaus pois. Ei missään nimessä kannata pyrkiä tappamaan Suomen yrityksiä moraalihöpsöyden takia saati köyhdyttämään köyhimpiä entisestään.. . jo ilmastonkin takia se saastutus siirtyy sitten vaikkapa Kiinaan ja paljon suurempana. Emme saa hyvää tarkoittaen päätyä tilanteeseen, jossa olemme vain aiheuttaneet luonnolle enemmän pahaa. Hyvillä aikomuksillakin voi saada aikaan pahaa.

Sama maahanmuutossakin. Ne kaikkein heikoimmissa asemissa olevat jäävät jo nyt Euroopan ulkopuolelle... hyvä jos pääsevät pakolaisleireille... monet eivät niihinkään. Suomeen tullakseen pakolaisen on yleensä täytynyt mennä liki kymmenen turvallisen maan halki... eikä muka hätä ole loppunut edes Ruotsissa. Tuo ei ole missään vaiheessa ollut uskottavaa, mutta sinisilmäisiä on paljon. Kannatan pakolaisten auttamista siellä missä voi euroa kohden auttaa eniten.. ja se paikka ei todellakaan ole Suomi. Kannattaa myös aina muistaa että kun Suomi auttaa muita, me teemme sen velaksi..... Niin kauan kuin taloutemme on näin kurjassa tilassa teemme sen velaksi ja se on muualta/suomalaisilta pois. Olen toki pahoillani vastakkainasettelusta, mutta jos ei joku keksi Kalevalan Sampoa, niin se on totta. Auttaminen on toki jaloa, mutta joskus kannattaa muistaa että se velaksi otettu (tulevilta sukupolvilta pois) rahasumma on sitten pois suomalaisilta esim. koulutuksesta, vanhuksilta, syrjäytyneiltä, jne. Näinhän ei olisi mikäli rahavarantomme olisivat loputtomat. Olen kai vain tarpeeksi nähnyt leipäjonoja, vanhusten ja vammaisten kaltoinkohtelua yms., jotta tiedän Suomessakin olevan lukemattomia autettavia. Löydämmekö rahoja edes heidän auttamiseensa?

Suomen puolustus on itselleni myös tärkeää. Kokoomusta vain en mitenkään voi lukuisista syistä äänestää. Perussuomalaisissa on puolustuksesta eri tavoin (toteutustavoista) ajattelevia, mutta tuntuu sinne NATOn kannattajakin mahtuvan kuten itse olen.

Ja niin eteenpäin. Syitä äänestää Perussuomalaisia löytyi reilusti enemmän kuin muiden puolueiden kohdalla.
+++++ +++++ +++++

Tämä tuleva vaalitulos toivottavasti toimii tarpeeksi suurena näpäytyksenä muille suurille puolueille että he edes jonkin verran muuttaisivat päätöntä menoaan. En toivo toki suuria. He olisivat voineet helpolla estää perussuomalaisilta jo ensimmäiset jytkyt, mutta eivät tehneet niin. Ja nyt jo moni aikaisemmin perussuomalaisia karsastanutkin, kuten allekirjoittanut, päätyy äänestämään heitä pienimpänä pahana. Toki reilusti auttaa ettei mm. Soini ole enää mukana.


***** ***** ***** *****

Muitakin syitä olisi melko reilusti, mutta eiköhän tähän päivään tämä riitä. Siirryn seuraamaan vaalituloksia ja toivon Suomen naisille lätkän MM-kultaa. Pitää laittaa näkymään toiselta näytöltä kultapeli ja toiselta vaalitulokset.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Heiluva heinänvarsi. Mitä siltä voisi edes odottaa?

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Muistelinkin, että Blogisti Ovaskainen on ollut aiemmin merkillepantavan kriittinen mm. PS:ää kohtaan, muttä linja on muuttunut. Se on elämää.

Muutama pitkäaikainen US:n blogisti on havaintojen perusteella ajautunut päinvastaiseen suuntaan, joka sekin on mielenkiintoista.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Elämä opettaa. Toki se tuntuu opettavan monille erilaisia lopputuloksia, mutta juuri kukaan ei sanonutkaan elämän olevan yksinkertaista.
Persuja vastaan olin jo 2000-luvun alusta asti ja se liittyi eniten yleensä Soiniin, jonka koin kusettavan ihmisiä oman etunsa (nykyisin hillotolppa) takia. Olin toki siinä myös oikeassa. Kritisoin reilulla kädellä myös Halla-ahoa, mutta se piru olikin monissa kysymyksissä oikeassa ;) . Noh, sellaista sattuu ja oppia ikä kaikki.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Minä olisin äänestänyt persua, ellei sinisissä olisi ollut ehdokkaana hyvä tuttava ja kaveri...

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Loikkari on kaverinsa kanssa samaa mieltä. Sosiologisesti mielenkiintoista.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Selvyyden takia sanon etten ole itse loikannut mistään puolueesta toiseen (vaihtanut mielipiteitä kyllä huonommista parempiin).
Leskisen hommista en muista/tiedä..
Ihan vain ettei tule väärinkäsityksiä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #7

Varmistetaan vielä, että aiempi kommenttini oli S. Leskiselle, joka on jo monennessko puolueessa?

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Maahanmuutosta sen verran että islamilaisissa maissahan juuri kristityt ovat usein eniten vainottuja ja heikommassa asemassa, mutta siitä huolimatta heitä ei pahemmin tule täältä turvaa hakemaan, vaan suurin osa on muslimeita jotka tosiaan ovat vaeltaneet monen turvallisen maan poikki. Mutta vihervasemmistolaiset monikulttuurin palvojat eivät kyseenalaista tätä asiaa lainkaan, eivätkä mieti sitäkään että mihinkäs ne kristityt ovat jääneet, heistä on vaan hienoa kun muslimeita tulee. Jotta Allah u akhbar vaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Maahanmuutossa on paljon epäkohtia. Niistä on reilusti puhuttu ja varmasti puhutaan sopivammissakin ketjuissa. Aihe on kärjistynyt paljon.

Käyttäjän MarkusPeltonen kuva
Markus Peltonen

Useimmat maahanmuuttomyönteiset ovat valmiita antamaan turvapaikan myös vainotuille kristityille siinä missä liian maltillisen uskonsa tähden vainotuille muslimeillekin.

Käyttäjän HarriLeinonen kuva
Harri Leinonen

Hieno, maalaisjärjellä kirjoitettu analyysi. Rehellistä tekstiä. Kiitos Ramille.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Tuosta maalaisjärjestä tuli mieleen, että arkijärjestä on tullut yhä suositumpi termi nykykielessä. Avasin mielenkiinnosta wikin ja mitä löysinkään, terveen järjen, kaupunkilaisilta, hahah:

"Suomessa Kotimaisten kielten keskuksen Kielitoimisto on antanut arkijärjelle kaksi hyponyymia: maalaisjärki ja kaupunkilaisjärki. Kielitoimiston mukaan maalaisjärki tarkoittaa käytännöllistä järkeä, kun taas kaupunkilaisjärki tarkoittaa tervettä järkeä.[2] Kaupunkilaisjärjessä korostuvat muun muassa järjen joustavuus sekä nopea päätöksenteko arjen muuttuvissa tilanteissa" https://fi.wikipedia.org/wiki/Arkij%C3%A4rki

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Ruotsin Norrköpingissä voimakas räjähdys – kaupungin keskusta on eristetty. "En ole koskaan kuullut mitään vastaavaa"... ...Ruotsalaislehdeltä varoittava kirjoitus suomalaisille vaalipäivänä: ”Älkää olko kuten me” (IS 14.4.19)

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Kerrotko Kohvakka että miten Norrköpingin räjähdys ja kaatunut sote-uudistus, johon Expressenin pääkirjoituksessa viitattiin varoituksella "älkää olla kuten me", liittyvät toisiinsa?

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka
Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #14

Niinhän sä nyt sanot kun jäit kiinni housut kintuissa.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #15

Älä tyrkytä tapojasi. Katselin otsikoita samalla sivulla ja niiden muodostamaa tahatonta komiikkaa ja tuli mieleen miten mediassa luodaan mielikuvia liittämällä asioita toisiinsa, ajattelin tehdä vastaavanlaisen "uutisen" hupimielessä.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #16

Uskoo ken tahtoo. No, ainakin 3 onnetonta on ilmeisesti ottanut "hupiuutisesi" todesta...

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #20

Todellisuus on lehtikirjoittelua ihmeellisempää;)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ritalahan oli vielä viime vaalikauden alkupuolella Persujen kannattaja. Niin ne muuttuvat, maailmankuvat.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Niin muuttuvat.

Omasta mielestäni ok vaalitulos.
Valitettavaa taas oli että Suomen naiset jäivät hopealle hyvin täpärästi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Vaalitulos on aina OK. Siitä ei voi valittaa. Naiset puolestaan jäivät hopealle tuomarivirheen takia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

No niin, äänestit siis jatkoa neljän viimeisen vuoden hallituspolitiikalle. Kolme leikkauspuoluetta saivat kuitenkin enää 108 paikkaa verrattuna viime kerran 124:ään. Jos kantti riittää, kokoomus ja keskusta voivat sanoa Rinteelle ei ja jatkaa entiseen tapaan, eli sinun puolueesi kanssa.

Seuraavan kerran pääset äänestämään perussuomalaisia eurovaaleissa. Puolueesihan on jo ilmoittautunut yhteistyöhön AfD:n ja Legan kanssa, minkä seurauksena ruotsidemokraatitkin pitävät teitä, tai siis tällä kertaa äänestämääsi puoluetta, liian äärioikeistolaisena.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Seuraavan kerran pääset äänestämään perussuomalaisia eurovaaleissa.
"

Kiitos kamalasti tiedonannostasi :) Muistan toki äänestää vähiten huonointa vaihtoehtoa kuten ennenkin. Myönnettäkööt että vähiten huono on muuttunut viimeisen kymmenenkin vuoden aikana, mutta pitäähän sitä kehittyä ihmisenä paremmaksi. Äänestinhän aikanaan demareita ja vihreitäkin.

Uskon että mielikuvasi perussuomalaisista ovat niin kiveen hakatut etten helpolla niitä voisi muuttaa. Se on ihan ok. Elämä opettaa, tai sitten ei.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Niin. Puolueestanne valittiin muun muassa Mika Niikko, Juha Mäenpää, Sebastian Tynkkynen, Teuvo Hakkarainen ja uskomattomimpana kaikista Ano Turtiainen. Fakta mikä fakta. Äärioikeistoa mikä äärioikeistoa.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Minulle kolahti kertalaakista, päivämääräkin on muistissa 10.4.2010, että tulevaisuus ei ole enää entisensä. Näin Anni Sinnemäen sihisemässä sylki suussa kiusatun näköiselle Jutta Urpilaiselle, joka hentoisella äänellä puolustautui televisiossa sanomalla miltei häpeillen "maassa maan tavalla".

Demarit ei tullut kyseeseen Koiviston konklaavin ja Lipposen sekoitettua demareiden arvopohjan, työväen ja pääoman intressit. Eikä muutenkaan ole jäänyt yhtään puoluetta, joka ajaisi koko Suomea kattavaa aluepolitiikkaa, Vihreiden ja Keskustan ryhtyessä ajamaan keskittämispolitiikkaa.

Persuihin suhtauduin aiemmin neutraalisti, ehkä muiden mielipiteitä myötäillen hieman alentuvasti mitään heistä tietämättä. Nykyisin Persut ja Piraatit ovat ainoita puolueita, jotka puolustavat sanavapautta Suomessa, kaikki muut hokevat arvopohjaa, jonka nojalla ihmisiä tuomitaan mielivaltaisesti sanoista ja mielipiteistä. Tuija Brax ei laskenut leikkiä aloittaessaan oikeusministerinä vihapuhelaki-kampanjansa 2010.

Toimituksen poiminnat